Matka, Marianne Peltomaa

Matka

Marianne Peltomaa

Kaunokirjallisuus ja runot
Suomi, 2000
Schildts6.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9789515011497
300

Marianne Peltomaan romaani käsittelee kahta ihmista jotka saavat toisensa: naista josta tulee äiti ja lasta josta tulee hänen tyttärensä.

Anna Enberg, naimaton 38-vuotias nainen, on kypsynyt päätökseen. Hän haluaa adoptoida lapsen. Hänen matkansa Nora-tytön luokse Kolumbiaan kestää monta vuotta ja käsittää monta eri vaihetta. Häntä tutkitaan ja hänet kelpuutetaan. Hän pystyy valmistautumaan monella tavalla, ja myös hänen sukunsa ja ystävänsä pääsevät osallistumaan hänen odotukseensa. Noran tie Annan luokse kestää paljon vähemmän aikaa, mutta kuitenkin matka on vähintään yhtä pitkä. Hän ei voi valmistautua, hänen on sopeuduttava ja elettävä niin kuin aikuiset hänen puolestaan päättävät. Hitaasti heidän elämänsä lähestyvät toisiaan, ja he saattavat lopulta hämmentyneinä kohdata Kolumbiassa.

Matka on vivahteikas romaani, joka antaa myös elävän kuvan adoptioprosessin kulusta. Oikeastaan kirjaa voisi kutsua rakkausromaaniksikin, onhan se kuvaus kahden alun perin toisilleen vieraan ihmisen voimakkaista tunteista ja heidän välisestään lujittuvasta siteestä. Odotus, ilo, suru, pettymys ja onni – tästä tarinasta löytyy kaikki. Anna on saanut kasvattaa rakkauttaan, se on hänen tärkein Kolumbian-matkatavaransa. Noran rakkaus kasvaa aivan toisilla ehdoilla; luottamuksesta ja siitä oivalluksesta, että tässä suhteessa on tulevaisuus.