Ostamme käteismaksulla kirjoja, lehtiä ja sarjakuvia

Ostamme jatkuvasti hyväkuntoisia kirjoja ja kirjastoja. Erityisen kiinnostuneita olemme isoista eristä ja ns. arvokirjastoista. Ostamme kirjoja yksityishenkilöiltä, kuolinpesiltä, järjestöiltä, kirjastoilta jne. Olemme jatkuvasti kiinnostuneita kustantajien, kauppojen ja tukkujen jäännös- ja tarjouseristä sekä erilaisten järjestöjen kustantamista kirjoista ja omakustanteista.

Ostamme myös kustantajien mielenkiintoisia ja laadukkaita uutuuksia. Olemme kiinnostuneet myös hyväkuntoisista vanhoista lehdistä ja sarjakuvista, etenkin laadukkaat sarjakuvalehdet ja sarjakuva-albumit kiinnostavat.


Kirjojen kysyttyjä aihealueita ovat mm.

– sotahistoria ja -romaanit
– scifi, fantasia
– Lappi, Karjala, Viipuri ym luovutetut alueet
– metsästys, kalastus eränkäynti
– yleinen paikallishistoria
– yleinen historia ja kulttuurihistoria
– kotimaiset ja ulkomaiset dekkarit
– matkat, kansatiede
– meri ja ilmailu
– käsityöt, kädentaidot
– ruoka ja puutarha
– sukututkimus
– lasten- ja nuortenkirjat
– lukion ja ammatillisen koulutuksen käytössä olevat kirjat
- filosofia
- antiikin Kreikka ja Rooma


Seuraavien kirjailijoiden tuotannosta olemme jatkuvasti kiinnostuneet:

Outsider, Camilla Läckberg, Agatha Christie, Stephen King, Terry Pratchett, Enni Mustonen, Jean M. Untinen-Auel, Mauno Jokipii, Mauri Ahtosalo, Sven Hassel, Reino Lehväslaiho, Uula Aapa, Veikko Elo, Pentti H. Tikkanen, Samuli Paulaharju, Martti Haavion kansatiede, Antti Tuurin varhaistuotanto, Erno Paasilinna, A.E Järvinen.


Olemme jatkuvasti kiinnostuneet myös näistä:

Kolmas valtakunta, Tammen Keltaisen kirjaston kansipaperillinen tuotanto, Tammen kultaiset kirjat, Dragonlance, Ajan Pyörä, Kiekkomaailma, Ratamo, Vares, nuortenkirjasarjat: Viisikko, Etsiväkaksoset, Tiina, Lotta.


Ostamme lehtiä

Ostamme hyväkuntoisia harrastelehtiä, ammattilehtiä ja sota-aiheisia lehtiä (militaria, suojeluskuntalehdet…). Esimerkkejä: Signaali  (engl. Signal), Harrastelija, Rautatieläislehti. Lisäksi olemme kiinnostuneet hyväkuntoisista Kotiliesi lehdistä (1950 -luku ja vanhemmat, mielellään täysiä vuosikertoja)

Emme ole kiinnostuneet normaaleista aikakauslehdistä.


Ostamme sarjakuvia

Ostamme sarjakuvalehtiä, sarjakuva-albumeja ja sarjakuvakirjoja.

Ennen vuotta 1970 painetut kaikki suomenkieliset sarjakuvat kiinnostavat meitä. Ennen vuotta 1950 painettuja suomenkielisiä sarjakuvia kannattaa tarjota, vaikka ne olisivat hiukan huonokuntoisiakin. Aku Ankka lehdistä meitä kiinnostaa vain 1950-luku ja nekin vain erinomaisessa kunnossa.

Sarjakuva-albumeista kaikkia kannattaa tarjota. Ennen vuotta 1955 painettuja sarjakuva-albumeita kannattaa tarjota, vaikka ne olisivat hiukan huonokuntoisiakin.

Emme ole kiinnostuneet Aku Ankan taskukirjoista.


Haluatko myydä tai arvioittaa ammattilaisella kirjat, sarjakuvat, vanhat lehdet – me ostamme ja arvioimme ilmaiseksi

Noudamme isommat erät kauempaakin. Suuria ja pienempiä eriä ostamme Kymenlaaksosta, suuria arvokirjastoja koko Suomen alueelta (pl Lappi). Kirjoja voi tarjota joko soittamalla liikkeeseen p. 050-3395724 tai sähköpostin välityksellä (salpakirja@gmail.com). Ostotapahtumasta kannattaa sopia etukäteen. Kirjojen tarjoaminen meille ei sido teitä mitenkään. Tarjoa!

Ottaessanne yhteyttä kirjanmyyntiaikeissa on hyvä, jos pystytte kertomaan minkälaisia kirjoja teillä on tarjolla. Olemme kiinnostuneita lähes kaikkien alojen – mutta emme kaikista – kirjoista (katso sivun ylälaita). Antamienne tietojen perusteella voimme kertoa kiinnostuksestamme, mutta emme tehdä tarjousta. Tarjouksen tekeminen edellyttää lähes aina tuotteiden näkemistä.


Näistä emme ole kiinnostuneet

– kirjakerhojen kirjat
– kansipaperittomat uudet romaanit
– vieraskieliset romaanit
– tietosanakirjat ja muut vanhat suurteossarjat
– kirjastojen poistokirjat
– tietotekniikkakirjat
– rikkinäiset ja muuten vaurioituneet, kostuneet tai tupakalle haisevat kirjat, lehdet ja sarjakuvat

Emme osta, emmekä ota vastaan sisäilmaongelman vaikutuspiirissä olleita tuotteita!


Käynnit asiakkaan luona

Tulemme mielellämme paikan päälle arvioimaan ja ostamaan kirjoja, kun tarjolla oleva erä on kannaltamme riittävän suuri tai muuten mielenkiintoinen. Käyntiä nopeuttaa, mikäli tarjottavasta erä on otettu esille helposti nähtäväksi ja siitä on etukäteen otettu pois sellaiset kirjat, joita ette halua myydä.

Kotikäynneillä pyrimme suoraan kaupantekoon, maksamme ostokset käteismaksuna tai tilille asiakkaan valinnan mukaan. Viemme ostamamme tuotteet heti pois. Kotikäynneistä voi sopia soittamalla liikkeeseen p. 050 3395724.

Pieniä eriä emme voi tulla ostamaan ns paikanpäältä, mikäli ne eivät sisällä poikkeuksellisen harvinaisia ja kysyttyjä teoksia.


Sisäänosto liikkeessä

Pienempiä ja isompiakin eriä voi tuoda myymäläämme arvioitavaksi. Meillä ei pääsääntöisesti ole ostajaa liikkeessä jatkuvasti paikalla, joten, soitamme arviomme / tarjouksemme seuraavana arkipäivänä. Kauppojen syntyessä maksamme ostot käteisellä tai tilillenne, teidän toiveenne mukaan.


Kirjojen sisäänostohinta

Kirjan ostohintaan vaikuttavat kysynnän lisäksi mm. kirjan painos, kunto, sidosasu, kansipaperi, kuvitus ja jonkin verran ko. kirjan varastotilanteemme.

Uudehkojen kirjojen tulee yleensä olla moitteettomassa kunnossa, että niillä olisi kaupallista arvoa. Vanhempien kirjojen osalta kunnon määrittäminen on monimutkaisempaa: sivujen, sidoksen, kansien ja kansipaperien kunto vaikuttaa kukin erikseen.

Yksittäisen kirjan arvoa on vaikeaa määritellä kirjaa näkemättä.

Vanhoilla Raamatuilla, hartaus- ja saarnakirjoilla on enemmän tunnearvo kuin kaupallista arvoa. Esimerkiksi vanhoilla Raamatuilla on kaupallista arvoa vasta 1700-luvulta ja sitä vanhemmilta. Tuota uudemmat kiinnostavat vain, jos ne ovat isoja kuvaraamattuja. Raamatun selitystekstit kiinnostavat uudempinakin.

Tuotteiden keskinäisestä arvosta saa hyvän yleiskäsityksen tutustumalla seuraavien verkkoantikvariaattien valikoimiin.

Kirjaverkko - kirjaverkko.fi - nykyaikainen ja jatkuvasti kasvava verkkoantikvariaatti.
Antikvaari - www.antikvaari.fi - suuri verkkoantikvariaatti jossa mukana monta kauppiasta.