Viimeiset kummisedät : mahtavan mafiaperheen nousu ja tuho, John Follain

Viimeiset kummisedät

Mahtavan mafiaperheen nousu ja tuho

John Follain, Heikki Salojärvi

Yhteiskunta ja politiikka, Kaunokirjallisuus ja runot
Suomi, 2009
WSOY5.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Hyvä
Sidottu
Ei
Ei
9510349836
9789510349830
408

Corleonen kylässä Sisiliassa syntyi väkivaltainen ja äärimmäisen vaarallinen mafiaperhe, joka ansaitsi rikoksillaan suunnattomia summia ja hallitsi kuristusotteellaan suurta osaa Italiasta. Sen keskushahmoina oli kolme miestä, jotka pitivät lakia pilkkanaan ja tuhosivat kaikki vihollisensa keinoista välittämättä.

Samalla seudulla kasvaneen mafian ”pyhän kolminaisuuden" tie päättyi vasta mafiajohtaja Bernardo Provenzanon pidätykseen huhtikuussa 2006. Kaikkien mafiapäälliköiden johtajan, capo di tutti capin, pidätys oli samalla suunnaton voitto viranomaisille, sillä hän oli pakoillut poliisia peräti 43 vuoden ajan.

Viimeiset kummisedät on henkeäsalpaavan paljastava kuvaus aikansa mahtavimman mafiaperheen ja sen kolmen keskeisen johtajan vaiheista. Mafian sisäpiirin toiminnan ohella teoksessa kerrotaan todellisen hengenvaaran alla tutkimuksiaan jatkaneista viranomaisista, jotka onnistuivat lopulta rikkomaan Corleonen mafiaa ympäröivän – ja sitä viimeiseen saakka suojelleen – pelon ilmapiirin.