Uusi maailmanhistoria, Loel Zwecker

Uusi maailmanhistoria

Loel Zwecker, Riitta Virkkunen

Historia
Suomi, 2012
Helsinki-kirjat5.90 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9525989046
9789525989045
307

Zoel Zwecker vie meidät hurjalle matkalle läpi ihmiskunnan historian – Egyptin, Mesopotamian ja Palestiinan ensimmäisistä kirjoituskulttuureista Euroopan antiikkiin, Aasian korkeakulttuureihin, keskiaikaan sekä aina meidän päiviimme asti. Hän valottaa menneitä aikakausia omaperäisesti, älykkäästi ja erittäin viihdyttävästi.

Teos tarkastelee aikakautta, jolloin ihmiset ovat tehneet mullistavia keksintöjä, rakentaneet jättivaltakuntia ja tuhonneet niitä, palvoneet mitä erilaisimpia uskontoja ja jumalia, käyneet verisiä sotia ja luoneet vaikuttavia taideteoksia.

Vertaamalla historiaa nykyihmisen elämään Zwecker onnistuu tekemään historiasta ajankohtaista ja ymmärrettävää. Hän paneutuu muun muassa juutalaisen monoteismin voittokulkuun: yhteen jumalaan, kuvattomuuteen mutta sitäkin upeampaan tarinaan. Zwecker selostaa, miksi Uudesta testamentista tuli bestseller ja kuinka demokratia toimi Pohjois-Amerikan intiaaneilla. Hän kertoo, kuinka Maria Theresia selvisi arjesta 16 lapsen äitinä ja monikansallisen valtion hallitsijana luomalla Itävaltaan modernin hallinnon sekä kuinka mainonnan esiäiti propaganda keksittiin.