Taigan jalokivi, Irina Pantajeva

Taigan jalokivi

Irina Pantajeva

Kaunokirjallisuus ja runot
Suomi, 2000
WSOY5.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9789510243527
335

Ensimmäisen aasialaisen supermallin tie muotimaailman huipulle

Eksoottinen Irina Pantajeva on yksi tämän päivän supermalleista. Tämä kirja kertoo hänen uskomattomasta matkastaan länteen. Kirja on päättäväisen ja itsenäisen naisen tarina, kertomus rohkeasta tytöstä, joka kasvoi pienessä siperian kylässä ja toteutti lähes mahdottoman unelmansa hohdokkaasta elämästä.

Irina kasvoi aikana, jolloin vanha Neuvostoliitto eli viimeisiään hetkiään. Hän varttui henkisesti rikkaassa kodissa, jossa vaalittiin burjaattiperintöä, luomisvoimaa ja vapautta. Mutta ympäristön yksilöllisyyttä tukahduttava todellisuus ei tahtonut hyväksyä Irinan erinlaisuuttta, ja hän törmäsi jatkuvasti vaikeuksiin.

Voitto Ulan-Uden, Irinan kotikaupungin, ensimmäisissä kauneuskilpailuissa avasi tien länteen. 16-vuotias Irina matkusti Moskovaan esiintyäkseen venäläisen filmin tähtenä. Moskovasta hänet löydettiin Pariisiin. Siellä hän ponnisteli sisään muotimaailmaan, sietäen torjumista ja syrjintää eksoottisen ulkomuotonsa takia.

Irinan huikea tarina huipentuu hänen saapumiseensa New Yorkiin, missä hän pyörryttävällä nopeudella nousi New Yorkin mallimaailman juhlituksi tähdeksi.

Taigan jalokivi on taitavasti kerrottu, mukaansatempaava teos, ainutlaatuinen satu tosielämästä. Kuin hyvä romaani - mutta totta.