Sali, Jarkko Tontti

Sali

Jarkko Tontti

Suomi, 2011
Helsinki-kirjat5.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9525874699
9789525874693
250

"Yksin herääminen on ihmisoikeusrikos. Sellaista ei saisi olla. Pahinta on hiljaisuus"

Virkamiesjuristi Sami Niemeläisellä on vuosi aikaa. Jos hän luovuttaa nyt, edessä on jyrkkä luisu. Iltavoileivät ja alkoholi selättävät hänet, ilman taistelua. Mutta tosi mies ei luovuta, oli kyse sitten kunnon kohotuksesta, dieetistä tai rakkaudesta.

Samin entisen tyttöystävän, kansanedustajan avustajan Karoliinan ajatuksissa pyörivät vain täysi kalenteri, itseensä rakastuneet poliitikot ja hänen kokouspullien kasvattama mahansa.

Eläkkeelle jäänyt Pirkko on taas löytänyt sisällön elämäänsä tarkkailemalla salaa Samia ja Karoliinaa - ja kirjoittamalla siitä blogiinsa. Kaikkia kolmea yhdistää sama kuntosali.

Jarkko Tontin romaani Sali piirtää tarkan kuvan tyhjästä elämästä, joka ei täyty samaan tahtiin kalenterin kanssa. Elämästä, jossa oma kropan kiinteänä pitämisestä on tullut synonyymi elämänhallinnalle. Tontti kurkistaa politiikan vinoutuneen maailman kulisseihin ja itseensä rakastuneihin pelureihen. Sali on myös kertomus siitä, kuinka kaikkia ihmisiä yhdistää kaipuu rakkauteen - rakastamisen vaikeudesta huolimatta.