Oli onnistuttava, Lars Krifors

Oli onnistuttava

Lars Krifors, Terttu Pihlajamaa

Suomi, 2001
Terttu Pihlajamaa15.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9197422703
9789197422703
200

Aatu Savolaisen muistelmien II osa kertoo toisesta maailmansodasta hengissä selviytyneen nuorukaisen myöhemmistä elämänvaiheista Ruotsissa vuosina 1945-2001. Inkerin Hatsinassa, Koivulan kylässä 1921 syntynyt Lauri (Aatu) pakeni Ruotsiin ja joutui Ingelsin pakolaisleirille. Työtä ja vastuuta pelkäämätön koneinsinööri oli aluksi metsätöissä, hotellin tiskaajana ja tulkkina. Sitten vaihtui suutarin lesti konepiirtäjän ja keksijän kirjoituspöydäksi ASEAlla. Samanaikaisesti hän yleni Ruotsin armeijan tiedustelupalvelun kapteeniksi. Omantunnontarkasti hän teki työnsä, huolehti perheestään ja hoito luottamustehtävänsä.

Vaikka hänen elämänuransa oli tasaista etenemistä ammatissa, se sisälsi muutamia vaikeita valintoja, jopa nimen vaihdoksen. Kun Lauri Aatu Savolaisesta tuli Lars Krifors, se ei merkinnyt identiteetin muutosta. Hän tiesi, missä hänen juurensa olivat ja hän on niistä vielä tänäänkin, 80-vuotispäivänsä kynnyksellä kiitollinen, jopa ylpeä.

Lars Kriforsin muistelmat on maahanmuuttajan loistava dokumentti pien- ja suurteollisuuden (ASEA) esimerkillisen palvelijan vaiheista sodanjälkeisessä Ruotsissa.

Muistelmien I osa on "Aatu Savolainen - Suomalainen Sissisodassa"

Koko: 22cm korkea x 15,5cm leveä.