Michelle Obama, Christoph von Marschall

Michelle Obama

Christoph von Marschall, Anne Mäkelä

Kaunokirjallisuus ja runot
Suomi, 2010
Minerva5.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Hyvä
Sidottu
Ei
Ei
952492367X
9789524923675
223

Kannessa hintalappu.

Yhdysvaltojen historian ensimmäisen afroamerikkalaisen presidentin puolison kiehtova henkilökuva. Michelle Obaman tie maansa ensimmäiseksi naiseksi ja koko maailman ihailemaksi tyyli-ikoniksi.

Michelle LaVaughn Robinson syntyi 1964 työläisperheeseen Chicagon mustien kaupinginosassa. Kaupungin vesilaitoksella pumpunkäyttäjänä työskentelevän isän ja kotona perhettään hoitavan äidin tytär ymmärsi jo varhain koulutuksen merkityksen. Suoritettuaan ensimmäisen tutkintonsa sosiologiasta Princetonin yliopistossa Michelle jatkoi opintojaan Harvardin yliopistossa ja valmistui sen oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 1988. Ensimmäisessä työpaikassaan chicagolaisessa asianajotoimistossa hän tapasi sinne harjoittelijaksi tulleen opiskelijan, Barack Obaman, jonka harjoittelun ohjaajaksi Michelle oli nimetty. Tämä tapaaminen mullisti hänen elämänsä.

Huolimatta vaikuttavasta yhteiskunnallisesta urastaan tai asemastaan Yhdysvaltojen 44. presidentin puolisona Michelle sanoo olevansa ennen kaikkea äiti. Se on tehtävistä tärkein niin kauan, kun tyttäret Malia ja Sasha ovat kasvuiässä.

Sisältää kuvaliitteen.