Marit, mordvalaiset ja udmurtit, Perinteisen kulttuurin tietosanakirja, Ildiko Lehtinen

Marit, mordvalaiset ja udmurtit, Perinteisen kulttuurin tietosanakirja

Ildiko Lehtinen

Suomi, 2005
SKS8.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Hyvä
Sidottu
Ei
Ei
9789517466448
233

Kannessa hintalapun jälki.

Marit, mordvalaiset ja udmurtit – Perinteisen kulttuurin tietosanakirja kertoo sana-artikkelein sukukansojemme kulttuurihistoriasta, elinkeinoista, tapakulttuurista ja uskonnoista. Kirjassa esitellään mm. kansanomaista rakentamista, rikasta pukukulttuuria ja ruokaperinteitä. Sijansa saavat niin arjen esineistö kuin talonpoikaista elämänmuotoa rytmittävät vuotuisjuhlat. Historiallista kehitystä avaa katsaus käsityöläisammatteihin sekä alueen teollistumisen vaiheisiin.

Nykyisin marit, mordvalaiset ja udmurtit asuvat vähemmistönä omissa tasavalloissaan Venäjän federaatiossa. Poliittiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset muutokset ovat ravisuttaneet heidän elämäänsä ja jättäneet jälkensä sukukansojen kulttuuriin.

Marit, mordvalaiset ja udmurtit on käsikirja, jossa valotetaan näiden sukukansojemme identiteetin kehittymistä monikansallisella Volgan mutkan alueella. Kirjoittajina on marilaisia, mordvalaisia, udmurttilaisia ja suomalaisia tutkijoita. Siten kirja muodostaa oivan tietolähteen sukukansoista kiinnostuneille. Monipuolinen kuvitus välittää tietoa ja tunnelmia arkipäivän elämästä ja juhlista 1800-luvun loppupuolelta 2000-luvulle asti.

Kokoluokka: yli 26 cm korkea. Kuvitettu.