Lauri Törni : albumi : Mannerheim-ristin ritari ja Törnin jääkärit = Larry Thorne : the album, Kari Kallonen

Lauri Törni

Albumi : Mannerheim-ristin ritari ja Törnin jääkärit

Kari Kallonen

Kaunokirjallisuus ja runot, Yhteiskunta ja politiikka, Historia
Suomi, 2009
Revontuli17.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Hyvä
Sidottu
Ei
Ei
9525767175
9789525767179
127

Käyttämätön kirja. Kannessa hintalapun liimajälki.

Mannerheim-ristin ritari Lauri Törni - Yhdysvaltain erikoisjoukkojen upseeri Larry Thorne - on Suomen kansainvälisesti tunnetuin sotasankari Mannerheimin rinnalla. Nyt kootut harvinaiset valokuvat antavat uudet ja monipuoliset kasvot miehelle, joka on ikuistettu amerikkalaiseen bestselleriin ja jonka hahmoa Hollywood-elokuvassa esittää John Wayne.

Lauri Törni kokosi valokuviaan sota-aikana koivukantiseen albumiin, joka on tallella tänäkin päivänä. Törnin jääkäri presidentti Mauno Koivisto valokuvasi mietteliään komppanianpäällikön miestensä keskellä rauhan tultua. Ruotsissa kihlajaisten aattona Törnin suuren rakkauden Marja Kopsin sisar kuvasi haikeakatseisen nuoren upseerin, joka sovitti ensimmäisen kerran sodan jälkeen ylleen asepukuaan. Kohottuaan Yhdysvalloissa vihreiden barettien sankariksi Törnin itse ottamat valokuvat mm. pelastusretkikunnasta Iranissa tai Vietnamin sodasta ovat myös säilyneet. Ennen julkaisemattoman kuvamateriaalin lisäksi Albumi sisältää Lauri Törnin tarinan sekä jääkäreiden historian aseveliluetteloineen. Teksti on sekä suomeksi että englanniksi.

Materiaalin kokoamisessa on korvaamattoman suuren avun antanut Osasto Lauri Törnin perinnekilta. Valokuvia ovat toimittaneet sekä Lauri Törnin omaiset että aseveljet Suomesta ja Yhdysvalloista. Kaksikertainen vuoden sotakirja-voittaja kirjailija Kari Kallonen kuului suomalais-amerikkalaiseen retkikuntaan, joka nouti salaisesssa tehtävässä kadonneen Lauri Törnin Vietnamin viidakosta.

Larry Thorne - The Album includes also written biographies and captions in English.

Koko: 21,5cm korkea x 31cm leveä.