Etelänapaa etsimässä, Kari Herbert

Etelänapaa etsimässä

Kari Herbert, Huw Lewis-Jones

Historia
Suomi, 2012
Moreeni18.00 €
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9522541184
9789522541185
192

Vuonna 1911 maailma seurasi hengitystään pidättäen kahden miehen jännittävää kilpajuoksua kohti etelänapaa. Norjalaisen Roald Amundsenin ja englantilaisen Robert Scottin tutkimusretkikunnat olivat lähteneet lähes yhtä aikaa tavoittelemaan maapallon vielä saavuttamatonta eteläisintä pistettä. Amundsen voitti kilpailun, ja myös Scottin ryhmä pääsi etelänavalle, mutta epäonnisella paluumatkalla kaikki hänen retkikuntansa jäsenet menehtyivät.

Sata vuotta etelänavan valloittamisen jälkeen Antarktis kiehtoo edelleen. Etelänapaa etsimässä kertoo Etelämantereen löytöretkien historiasta 1700-luvulta meidän päiviimme saakka ja kertaa seikkaperäisesti vuoden 1911 dramaattiset tapahtumat. Kirja sisältää sekä Amundsenin ja Scottin aikalaisten että myöhempien tutkimusmatkailijoiden, tiedemiesten ja kirjoittajien muistiinpanoja ja näkemyksiä etelänavalle pyrkimisestä.

Kirja on kunnianosoitus kaikille niille löytöretkeilijöille, jotka henkensä kaupalla pyrkivät valloittamaan maapallon viimeisiä kartoittamattomia alueita. Kirjoittajat Kari Herbert ja Huw Lewis-Jones ovat perehtyneet laajasti napa-alueiden historiaan ja koonneet yhteen eri näkökulmia ja henkilökohtaisia kokemuksia, joista hahmottuu monisärmäinen ja kiehtova kuva äärimmäisistä olosuhteista ja niitä uhmaavista huimapäistä.

Koko: 27cm korkea x 21cm leveä.