Yhdeksän taiteilijaa, Marja-Terttu Kivirinta

Yhdeksän taiteilijaa

Marja-Terttu Kivirinta

Taide ja musiikki, Viihde ja media
Suomi, 2007
WSOY5.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Erinomainen
Sidottu
Ei
Ei
9510324353
9789510324356
222

Lohdutusseremonia, Deux personnages au bord de la mer, Virtaavien vetten tykö, Suomenlinnan vankileirien muistomerkki, Ruuhkaratikka, Choosing My Religion, Taking the Line for a Walk, Disparitions – Identité, Tirami su

Helsingin Sanomien pitkäaikainen taidekriitikko Marja-Terttu Kivirinta on kirjoittanut yhdeksän esseetä yhdeksästä eturivin taiteilijasta, jotka vuosien varrella ovat jättäneet jälkiä mieliimme. Esseet nostavat esiin naistaiteilijoita, jotka ovat astuneet aiempien vuosikymmenten taiteen marginaalista sen parrasvaloihin. Osa heistä on ollut mukana jo 1960–1970-luvuilla, osa tehnyt läpimurtonsa 1980–1990-luvuilla, suurin osa on 2000-luvun taiteen nimiä. He ovat ajankohtaisia tekijöitä, kuuluvat Suomen taiteen kärkeen ja ovat olleet nykytaiteen näkyviä hahmoja myös kotimaan ulkopuolella.

Kirjassa esitellyt taiteilijat ovat Eija-Liisa Ahtila, Elina Brotherus, Kaarina Kaikkonen, Marja Kanervo, Rauni Liukko, Marita Liulia, Mari Rantanen, Catarina Ryöppy ja Maaria Wirkkala. Välineinään he käyttävät maalausta, valo- ja elokuvaa, veistoksia, videota, tiloja, ympäristöjä, installaatioita, taiteiden välisiä performansseja ja internetiä. Heidän töistään kirjassa on runsas nelivärikuvitus, jonka kautta lukija pääsee tutustumaan yhdeksikön keskeisimpään tuotantoon.