www.liisanblogi.net, Tuija Lehtinen

www.liisanblogi.net

Tuija Lehtinen

Suomi, 2006
Otava5.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Erinomainen
Sidottu
Ei
Ei
9511212427
9789511212423
287

Mikä siinä on, että aikuisilla on sumeilematon tapa kysyä nuorelta suuren väkijoukon kuullen tämän tyttö- tai poikaystävästä? Jos nuori esittäisi yhtä suorasukaisia kysymyksiä aikuiselle, siitä seuraisi laajamittaisia ja yleensä nuoren budjettia heikentäviä rangaistukia. Pahinta on, jos uoren oma äiti tai isä puuttuvat puheeseen ja yrittää jotenkin muka keventää tilannetta. Näin:

"Oko sinulla jo poikaystävä, Jenna!" sukulaistäti kysyy isovanhempien 75-vuotishääpäivillä. Jenna vaikenee ja katselee varpaitaan. Jennan äiti hermostuu, tuntee tarvetta selitellä, vaikka onkin salaa sitä mieltä, että tytär on saamaton tässä asiassa.

"Miten sillä Jennalla muka poikaystävä", äiti naurahtaa kankeasti. "Jenna on ujoa sorttia, ei käy iltaisin juuri missään. Miten se olisi poikaystävän löytänyt?", "Ei ne pojat kotoa tule hakemaan", sukulaistäti nyökyttelee tietävästi. "Ja onhan Jennalla vielä aikaa löytää kaveri. Tissitkin ehtii kasvaa isommiksi."

Liisa Virtasen blogissa saavat kyytiä muun muassa omituiset sukulaistädit, jotka kiusaavat teinejä tunkeilevilla kysymyksillään. Myös uudet lukiokaverit Big Cityssä ovat sen verran kummallisia, ettei kirjoitusaiheista ole pulaa.

Ei siis ihme, että liisan blogin kommenttiosastolla riittää säpinää. Liisa on tunnistavinaan nikkien takaa koulusta tuttuja tyyppejä, mutta vähitellen käy selväksi, että netissä kaikki ei aina ole sitä, miltä näyttää...