Wahlroo$ : epävirallinen elämäkerta, Tuomo Pietiläinen

Wahlroo$

Epävirallinen elämäkerta

Tuomo Pietiläinen

Kaunokirjallisuus ja runot
Suomi, 2013
Into Kustannus Oy5.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Erinomainen
Sidottu
Ei
Ei
9522642436
9789522642431
432

Huikea teos pureutuu rahavallan aristokraatin elämään ja hyvä veli -verkostoon

Älykkään öykkäri-isän lahjakkaasta hulttiopojasta Björn "Nalle" Wahlroosista kasvoi pelätty ja ulkomaillakin arvostettu yritysjohtaja. Hänen kabinetissaan lounastavat ne, joilla on taloudellista ja poliittista valtaa tai kiinnostavaa tietoa. Wahlroos on inspiroiva keskustelija ja tunnettu siitä, että hän kerää ympärilleen terävimmät ja sivuuttaa typerykset. Suomen talouselämän ruhtinaaksi ei nousta säälimällä.

Wahlroos: epävirallinen elämäkerta perustuu yli kahteensataan haastatteluun ja kymmeniin arkistolähteisiin. Harvinaislaatuinen tutkivan journalismin hanke valottaa Wahlroosin lapsuutta, nuoruutta, rikastumista ja Pohjoismaiden valloitusta.

Äkkirikastumisen Suomen ennätyksen tehnyt talousvaikuttaja jakaa rahaa säätiöiden kautta hyväntekeväisyyteen ja on kunnostanut Joensuun aateliskartanonsa Halikossa menneen ajan loistoon. Vasemmistoaatteen kapitalismiin vaihtanut entinen Hankenin professori kulkee nykyään metsällä Ruotsin kuninkaan kanssa.

Ketkä ovatkaan valtakunnan kuohkeinta kermaa? Björn Wahlroosin laatima kutsuvieraslista ja pöytäkartta Joensuun kartanon tupaantuliaisista kertovat suomalaisen yläluokan arvojärjestyksestä Wahlroosin silmin. Sosiaalinen verkostoanalyysi osoittaa vaikuttajat, jotka ovat lähimpänä isäntäparia sekä heidän arvovieraitaan, Ruotsin kuningasparia Kaarle XVI Kustaata ja Silviaa.

Koko: 22cm korkea x 15cm leveä.