Vuosisadan vartijat : ikääntymisen Suomenmestarit kertovat, Antti Hervonen

Vuosisadan vartijat

Ikääntymisen Suomenmestarit kertovat

Antti Hervonen, Johanna Raivio

Suomi, 2001
Tammi6.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Hyvä
Sidottu
Ei
Ei
9513120562
9789513120566
353

Pitkää ikää ja terveyttä, sitähän me tavoittelemme, mutta ketkä ovat hengissä yli sadan vuoden iässä? Millainen on suomalaisen vanhenemisen mestariryhmä? Mikä juuri heidän kohdallaan on loksahtanut oikein? Miksi juuri Maija Rothovius tai Anna Löytty? Miksi juuri Isä Akaki tai Heikki Teräväinen? Miksi juuri Amanda Moksi tai Hilda Häkkinen? Mitä he ovat tehneet niin paljon paremmin kuin muut? Onko heillä jokin salaisuus, joka antaa ajan kulua mutta estää vanhenemasta?

Tampereen yliopiston gerontologian professori Antti Hervonen johdattelee lukijan pitkäikäisyyden myyttien ja tarinoiden kautta kohti suomalaisia selviytyjiä. Kirjaan on haastateltu kolmattakymmentä supersatavuotiasta, joista useat ovat pitäneet hallussaan Suomen vanhimman miehen tai naisen titteliä. Tuloksena on kokoelma riemastuttavia ja samalla myös järkyttäviä elämäntarinoita, jotka kattavat kolme vuosisataa ja ulottuvat uudelle vuosituhannelle.

Yhä useammat meistä tulevat elämään 90-100 -vuotiaiksi. Onnistujat antavat tässä kirjassa osviittoja jälkiensä seuraamiseksi. Lukija voi ammentaa kertomuksista aineksia oman henkilökohtaisen 100 suunnitelmansa periaatteiksi.