U-564 : 70 päivää Atlantilla, Lawrence Paterson

U-564

70 päivää Atlantilla

Lawrence Paterson, Lauri Mäkelä

Yhteiskunta ja politiikka, Historia
Suomi, 2016
Koala14.00 €
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9522291803
9789522291806
192

Kirja kertoo saksalaisen U-564-sukellusveneen partiomatkan päivittäisistä tapahtumista heinäkuusta syyskuuhun 1942, jolloin taistelu Atlantilla oli saavuttanut huippunsa. Maineikas sukellusvenekapteeni Reinhard "Teddy" Suhren johdatti kokeneen miehistönsä Ranskasta kaukaiselle taistelukentälle Karibialle, missä he upottivat viisi vihollisalusta ennen paluuta Brestiin. Mukana partiomatkalla oli myös laivaston sotakirjeenvaihtaja, jonka tehtävänä oli kuvata Dönitzin "harmaiden susien" elämää niin arkisissa oloissa kuin taistelun tiimellyksessä.

Teddy Suhren oli Kolmannen valtakunnan menestyksekkäimpiä sukellusvenemiehiä. Kuitenkin Suhren ehkä muistetaan paremmin hänen huumorintajustaan, alkoholinkäytöstää ja haluttomuudesta kunnioittaa ylempiään. Kaikesta huolimatta Suhren ylennettiin komentajakapteeniksi ja hänelle myönnettiin ritariristi tammenlehvillä tässä kirjassa kuvatun partiomatkan aikana. Partiomatka jäi myös Suhrenin viimeiseksi, sillä hänet siirrettiin Norjasta operoivan sukellusvenelaivaston komentajaksi.

Kirjan kuvitus on miltei täysin ennenjulkaisematonta ja partiomatkan vaiheista kertovan tekstin kanssa lukijalla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua elämään saksalaisessa sukellusveneessä toisen maailmansodan aikana.

Koko: 26cm korkea x 21cm leveä.