Tyttö intissä : tosikertomus normaalijoukkojen ensimmäisestä naisvarusmiehestä, Heidi Niemi

Tyttö intissä

Tosikertomus normaalijoukkojen ensimmäisestä naisvarusmiehestä

Heidi Niemi

Kaunokirjallisuus ja runot, Yhteiskunta ja politiikka, Historia
Suomi, 2007
Revontuli8.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9525170659
9789525170658
255

"Tytöt tulivat tykistöön. Niinisalon varuskunnassa alkoi uusi aikakausi," otsikoi Satakunnan Kansa yksitoista vuotta sitten.

Tämä kirja kertoo yhden naissotilaan silmin siitä, millaiseen maailmaan naiset hyppäsivät astuessaan armeijan harmaisiin ja miten he ensimmäisinä normaalijoukkojen naissotilaina kokivat paikan, jossa aiemmin vain pojista oli tehty miehiä. Se kertoo myös siitä, kuinka media ja ympäröivä yhteiskunta reagoivat naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Kirjailijaa lainaten:

"Vuosi 1996 oli minulle se vuosi elämästäni, johon kuului vain armeijan käyminen. Olin ehdottoman vakuuttunut siitä, että halusin elää vuoteni juuri niin. Tätä kirjaa kirjoittaessani olen elänyt ajan uudelleen ja löytänyt palveluksesta uusia ulottuvuuksia. Omat ja yhteiset kokemukset – kärsimykset ja onnistumiset – tekivät elämisestä vaikuttavaa. Välillä oli hurjan hauskaa, välillä ei. Usein nauratti, joskus melkein itketti. Armeijavuosi ei ollut elämää suurempaa. Se oli täyttä elämää."

Heidi Niemi, os. Kettunen (s. 1976) suoritti vapaaehtoisen varusmiespalveluksen Tykistöprikaatissa Niinisalossa vuonna 1996. Hän kuului ensimmäiseen normaalijoukkoihin astuneeseen naisten saapumiserään. Armeijan jälkeen hän luki hallintotieteiden maisteriksi Tampereen yliopistossa, ja tekee parhaillaan hallintotieteiden lisensiaatiksi tähtääviä opintoja. Alikersantti Heidi Niemi asuu nykyään miehensä ja kahden poikansa kanssa Muuramessa.