Taimentarinoita, Erkki Norell

Taimentarinoita

Erkki Norell, Seppo Polameri

Urheilu ja Harrastukset
Suomi, 2013
Readme.fi21.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9522207535
9789522207531
204

Erkki Norellin kymmenes kirja, Taimentarinoita, on omistettu taimenelle, tuolle koskivesiemme villille asukille, joka on juoksuttanut kirjoittajaa vuosikymmenien ajan paikasta toiseen niin aamuvarhain kuin keskellä päivää, usein jopa yösydämellä. Jutustelevat tarinat on kirjoitettu täysin omien kokemusten pohjalta. Ne sisältävät paljon kalastusniksejä, jotka liittyvät tarinoiden tapahtumiin. Samalla kirjan tarinat kuvaavat taimenen koko elämänkaarta mädistä vaelluspoikaseksi, järvikasvusta ja kutuvaelluksesta takaisin synnyinkoskeensa.

Norell haikailee tarinoissaan menetettyjen koskien, jopa kotikoskiensa perään. Voimatalouden ehdoilla on tehty paljon korvaamatonta vahinkoa. Samoin Norell ilmaisee syvän huolestuneisuutensa villin ja vapaan järvitaimenen tulevaisuudesta.

Norell on saanut useita kalastusalan huomionosoituksia niin kotimaisten kuin ulkomaalaisten järjestöjen taholta. Hänet on mm. nimetty suomalaisen kalastuksen ”Hall of Famen” jäseneksi.

Koko: 21,5cm korkea x 21,5cm leveä.

Seppo Polameri on Taimentarinoita-kirjan kuvituksen takana. Jälleen hänen loistavat piirrokset tukevat erinomaisesti kirjoitettuja tarinoita. Eikä tämä ole mikään ihme, sillä tuntevathan kalakaverukset varsin hyvin toistensa aatokset ja ovat jakaneet yhdessä monia kokemuksia yhteisillä kalaretkillään.