Tähtilippu talvisodassa : Amerikan Suomalaisen Legioonan tuntematon tarina, Kari Kallonen

Tähtilippu talvisodassa

Amerikan Suomalaisen Legioonan tuntematon tarina

Kari Kallonen

Historia
Suomi, 2016
Revontuli14.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9526665732
9789526665733
256

Amerikan Suomalaisen Legioonan sotatie on jäänyt talvisodan kirjailijoille lähes tuntemattomaksi. Virallinen sotahistoria erehtyy sekä vapaaehtoisten että talvisodassa kaatuneitten lukumäärässä.

Kun isänmaa kutsui, valtameren takaa lähti Suomea puolustamaan niin mestaripainija kuin aatelisherra, muukalaislegioonalaisia ja vapaussodan jääkäreitä. Nyt ei kysytty millä puolella oli aiemmin taistellut, ja mukaan mahtui muutama huijari sekä murhamies.

Tähtilippu talvisodassa tuo elävästi esille miesten matkan, virallisten dokumenttien lisäksi kirjeiden ja lehtihaastatteluiden avulla. Raadollisessa sodassa rintamalle lähetetään mieleltään sairastunut mies, puna-armeijan hävittäjät tulittavat amerikkalaisia ambulanssikuljettajia. Mannerheim kieltäytyy ottamasta natseja talvisotaan, sen sijaan Suomi suojelee Amerikkaan matkustavia juutalaisia. Sotaa käydään vakoojien avulla myös mediassa ja ministeriössä.

Palkittu tietokirjailija Kari Kallonen on kirjoittanut aiemmin muun muassa Mannerheim-ristin ritareiden Lauri Törnin ja Olavi Alakulpin elämäkerrat.

Koko: 21cm korkea x 14cm leveä.