Suomalaiset sotilaat muukalaislegioonassa, Kari Kallonen

Suomalaiset sotilaat muukalaislegioonassa

Kari Kallonen

Suomi, 2020
Readme22.90 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9789523730496
452

Ranskan muukalaislegioonan riveihin on Suomesta matkannut kautta aikain merimiehiä, seikkailijoita ja sotasankareita.

Ensimmäiset suomalaiset taistelivat muukalaislegioonassa jo 1800-luvulla, Suomen itsenäistymisen jälkeen yhä useampi halusi tulla tarunhohtoisen armeijan sotilaaksi. Motiiveja on yhtä monta kuin miehiä, tämän päivän suomalaislegioonalaiset haluavat usein vertaansa vailla olevan koulutuksen ja kokemuksen turvallisuusalalle. Arkistot ovat olleet vuosia suljettuina, joten kattavaa tietoa legioonassa palvelleista suomalaisista on ollut vaikea saada.

Suomalaiset sotilaat muukalaislegioonassa pohjautuu lukuisiin haastatteluihin, suomalaislegioonalaisten omakätisiin teksteihin sekä ennen tuntemattomiin dokumentteihin. Teos tuo uutta tietoa suomalaisten osallistumisesta ranskalaiseen vastarintaliikkeeseen toisessa maailmansodassa sekä kohtalokkaaseen Dien Bien Phun taisteluun Indokiinassa.

Ranskan muukalaislegioona on nykyisin tehokkaan aseistuksen omaava moderni armeija, jonka sotilaat ovat osallistuneet kansainvälisiin tehtäviin myös Yhdistyneiden kansakuntien lipun alla. Se sotii tänäkin päivänä terrorismia vastaan vieraalla maaperällä. Teos kertoo yksityiskohtaisesti, kuinka suomalaisen on mahdollista liittyä muukalaislegioonaan ja minkälaista erikoiskoulutusta voi saada.