Simo Häyhä - Talvisodan legendaarinen tarkka-ampuja, Tapio Saarelainen

Simo Häyhä

Talvisodan legendaarinen tarkka-ampuja

Tapio Saarelainen

Suomi, 2018
Readme.fi22.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9789523216822
432

Simo Häyhä (1905-2002) on maailman tunnetuin tarkka-ampuja. Hän on toiminnallaan viitoittanut myöhempien tarkka-ampujapolvien tien ja pitää edelleen hallussaan tarkka-ampujien maailmantilaston kiistatonta kärkipaikkaa.

Talvisodassa Kollaalla Simo teki oman merkittävän osansa rintamalinjan lujittamiseksi eliminoidessaan yli viisisataa vihollista. Hänet palkittiin lukuisin eri tavoin.

Tämän teoksen tekijä, Puolustusvoimissa pitkään tarkka-ampujakoulutuksen parissa työskennellyt Tapio Saarelainen, pääsi haastattelemaan Simoa lukuisia kertoja tarkoituksenaan selvittää, mikä oli hänen menestyksensä salaisuus tarkka-ampujana. Tekijän ja Simon välille muodostui vuosien saatossa ystävyyssuhde, joka mahdollisti uuden ja tuoreen näkökulman löytämisen henkilöön talvisodan legendan takana.

Teoksessa kerrotaan myös Simo Häyhän oppien merkityksestä ja niiden siirtämisestä nykypäivän Puolustusvoimien koulutukseen. Tarkka-ammunnalla on sijansa myös huomispäivän mekanisoituvissa, huippuunsa viritetyissä teknologisissa armeijoissa. Yksi laukaus - yksi osuma on mottona edelleenkin. Siihen on pyrittävä nyt ja tulevaisuudessa.

Tinen laajettettu painos tuo uutta tietoa muun muassa Simo Häyhän toiminnasta taistelukentällä sekä haavoittumisen jälkeisestä evakkotaipaleesta "Sotamuistojani"-kirjasen kautta.

Koko: 22cm korkea x 15cm leveä.