Korven peura, Reino Lehväslaiho

Korven peura

Reino Lehväslaiho

Suomi, 2012
WSOY5.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Erinomainen
Sidottu
Ei
Ei
9510393916
9789510393918
290

Uhtuan syyssateisella rintamalla 1943 luutnantti Karhu saa käskyn: on käytävä tuhoamassa Ala-Kuittijärven länsirannalle pesiytynyt venäläistukikohta. Mukaansa Karhu ottaa kuusikymmentä kokenutta sissiään ja painuu rakeiden hakkaamaan yön mustaan korpeen. Jäiset joet uidaan tai kahlataan, ryteiköt ja lettosuot kontataan tai kompuroidaan. Nopean tiedustelun jälkeen isketään kolmen taistelukorsun tukikohtaan. Rajuissa lähitaisteluissa omatkin saavat siipeensä, mutta tulipallojen valaistessa synkkää yötaivasta päästään paluumatkalle.

Venäläiset lähettävät omat pitkänlinjan valiosotilaansa vetäytyvien suomalaisten kannoille. Sankariteoissa kunnostautuvat niin kokeneet sissivääpelit Peura, Kesti ja Korpi kuin kolttaissit Kipri, Susi, Kiureli ja Sammeli. Vaan yksi on joukosta poissa. Kahakan jälkeen tajuihinsa tointuneella kersantti Väisäsellä on vielä edessään kuolemaa halveksuva paluumarssi, jossa otetaan mittaa niin taistelutahdosta kuin -taidoistakin. Mutta sissi on valmis vaikka kuolemaan, kun eteenpäin on mentävä...

Sotakamreeri Reino Lehväslaiho on lajissaan viimeinen, kirjojensa tapahtumapaikkoja autenttisella kerronnallaan verevöittävä kertoja. Korven Peura on hänen 45. timantinkova sotaromaaninsa.

Koko: 21cm korkea x 14cm leveä.