Kellomies : rannekellot ajan käyttöesineinä ja harrasteena, Joona Vuorenpää

Kellomies

Rannekellot ajan käyttöesineinä ja harrasteena

Joona Vuorenpää

Teollisuus ja Infrastruktuuri, Taide ja musiikki
Suomi, 2011
Tammi38.00 €
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9513161692
9789513161699
304

Kansipaperi revennyt kannen kohdalta, repeämä noin 1cm.

Kellomies - Rannekellot ajan käyttöesineinä ja harrasteena on ensimmäinen suomalainen tietokirja miesten rannekelloista. Tarkastelussa ovat erityisesti arvokkaat mekaaniset rannekellot, joiden suosio niin maailmalla kuin Suomessa on vahvistunut.

Lukijalle avautuu näkymä erilaisiin rannekellotyyppeihin, niiden tekniikkaan, ominaisuuksiin, hoitoon ja historiaan. Esittelyssä on kymmenittäin kellobrändejä. KELLOMIES sopii erityisesti tyylistä ja tekniikasta pitävälle miehelle, jonka kiinnostus kelloihin voi ulottua pintapuolisesta uteliaisuudesta innokkaampaan harrastuneisuuteen.

Mekaanisen rannekellon perusperiaatteet keksittiin vuosisatoja sitten, joten se on harvoja yleisessä käytössä olevia historiallisia laitteita. Rannekello on myös miehen koru; pukeutumisen viimeistelijänä laadukas rannekello huomataan.

Monet kuuluisuudet ja kellokkaat ovat myös kellomiehiä. Sylvester Stallonen ja Panerain yhteistyö synnytti Slytech-kellot. Kuka tunnettu poliitikko käyttää noin 400 000 euron rannekelloa? Onko Barack Obama aito kellomies? Mikä James Bondin rannekelloissa kiehtoo? Stepan Sarpaneva ja Kari Voutilainen ovat nykypäivän merkittävimmät suomalaiset kellomiehet.

Koko: 28cm korkea x 24,5cm leveä.