Everstiluutnantti Arnold Majewski : Rukajärven legenda, Robert Brantberg

Everstiluutnantti Arnold Majewski

Rukajärven legenda

Robert Brantberg

Kaunokirjallisuus ja runot, Yhteiskunta ja politiikka, Historia
Suomi, 2013
RevontuliTämä kappale on myyty.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9526665058
9789526665054
256

Pakkanen on kireä Rukajärven takaisessa erämaassa Vienan Karjalassa vuoden 1942 tammikuussa. Matkaa suomalaisten linjoilta vihollisen selustaan on tehty satakunta kilometriä. Sissiosaston taisteluvahvuus on 1 286 miestä ja 268 hevosta. Osastoa johtaa ratsuväen majuri Arnold Majewski. Päämajan käskyn mukaan miesten on räjäytettävä Muurmannin rata sekä tuhottava Mai-Guban asema ja kylä.

Mai-Guban retken komentaja Arnold Majewski oli saavuttanut mainetta jo sisällissodassa tekemällä rohkeita retkiä vihollisen selustaan. Talvisodassa hänen ratsumiehensä pitivät vihollisen huoltotien katkaistuna Lemetin mottimaaston itäpuolella. Tästä uroteosta Majewskille ehdotettiin 1. luokan Mannerheim-ristiä. Jatkosodan hyökkäysvaiheen aikana hän komensi menestyksellä pataljoonaa Rukajärven suunnassa.

Puolalaista sotilassukua olevasta Majewskista on kerrottu enemmän tarinoita kuin kenestäkään muusta suomalaisesta ratsumiehestä marsalkka Gustaf Mannerheimiä lukuun ottamatta. Majewskin legendaarinen tarina on nyt kirjattu yksiin kansiin.

Koko: 21,5cm korkea x 14,5cm leveä.