Banksteri, Janne Kuusi

Banksteri

Janne Kuusi

Suomi, 2012
Helsinki-kirjat4.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Hyvä
Sidottu
Ei
Ei
9525874990
9789525874990
251

Hitto vieköön tätä olemassaolon vedenjakajaa. Jotkut rupesivat tässä taitteessa luomusipulinviljelijöiksi tai muuttivat Thaimaahan tai ostivat Harrikan ja kuvittelivat saavuttavansa vapauden kruisailemalla ylinopeutta Norjan Lapissa. Minä en.

Otso ”Nalle” Tiitinen on jättimäisen finanssikonsernin suuromistaja ja hallituksen puheenjohtaja, Suomen rikkain mies, jolla on elämän palikat kohdallaan – vai ovatko sittenkään? Hän on nainut aateliseen sukuun, viettää iltojaan Ritarihuoneella ja pelaa sulkapalloa hyvän ystävänsä Björn ”Walle” von Wahlroosin kanssa.

Taistolaismenneisyyttään usein selittelemään joutunut Nalle ottaa elämäänsä uuden suunnan ja ryhtyy äärikapitalismin äänitorveksi ja tukemaan uutta Vapaus-puoluetta, joka haluaa tehdä Suomesta rikkaiden paratiisin. Vai onko kyse vain suuresta puhalluksesta? Mitä Nalle oikeasti miettii?

Janne Kuusen Banksteri on tarina aikamme suurista pelureista, satiiri eliitistä, mutta myös varoituksen sana. Kuusi sekoittaa armotta faktaa ja fiktiota, leikittelee ja ilotulittaa vailla pidäkkeitä.