Aidankaataja : Lasse Lehtisen tähänastinen elämä ja teot, Jussi Lähde

Aidankaataja

Lasse Lehtisen tähänastinen elämä ja teot

Jussi Lähde

Yhteiskunta ja politiikka, Kaunokirjallisuus ja runot, Historia
Suomi, 2011
Helsinki-kirjat8.00 €
Lähetetään 1-2 arkipäivässä.
Uusi
Sidottu
Ei
Ei
9525874974
9789525874976
208

Lasse Lehtisen tie on vienyt miehen Kuopion paloasemalta eduskuntaan, diplomaattipiireihin Lontooseen, Brysseliin sekä suomalaisten olohuoneisiin televisiojuontajana ja kommentaattoreina. Lehtinen on uransa varrella hypännyt monen aidan yli ja jokunen aita on siinä ryskeessä kaatunutkin. Kirjailija Jussi Lähde ja Lehtinen kulkivat tasavallan värikkään taustavaikuttajan tähänastisen matkan yhdessä.

Naaraan kateuteen tyssäsi orastava ura ulkoministeriössä.

Miksi Lehtinen ei kelvannut lehdistöneuvokseksi Moskovan lähetystöön? Kenen idea oli ilmestyminen itsenäisyyspäivänä Linnan juhlille Assi Koiviston kavaljeerina? Kuka epäili Lehtisellä olevan arkaluontoisia valokuvia, jossa presidenttiehdokkaan suussa on vieraan naisen korva? Kuka oli ainoa hyvistä herroista kieltäytynyt suomalainen?

Luteet pitää karistaa punalipuista.

Kirjassa Lehtinen myös kirittää suomalaisia kärkipoliitikkoja puhumaan avoimemmin Kekkosen vuosista, Suomen turvallisuusyhteistyöstä sekä maatamme yhä vaikuttavasta suomettumisen pitkästä hännästä. Lasse Lehtinen saattaa olla maailman ainoa ihminen, joka on tavannut sekä Fidel Castron, Kim Il Sungin että Michel Platinin. Tervetuloa Lehtisen matkaseuraan.