Harju Erkki-Sakari, Kielletyt kartat 4 Suomalaisten sodan ajan kartoitukset | Hinta: 22,00 €

Kuvaus:

Ajantasainen karttatieto on tehokkaan sodankäynnin perusedellytys. Tästä vaativasta tehtävästä huolehti sekä talvi- että jatkosodan aikana Päämajan topografinen osasto. Talvisodassa varsinaisesta kartoitustehtävästä huolehti topografikomppania. Jatkosodassa resurssit olivat suuremmat, silloin tehtävästä vastasi topografipataljoona.

Sodanajan karttahuolto käsitti sekä sotatoimille tarpeellisen karttamateriaalin hankkimisen että sen toimittamisen sotatoimiyksikölle. Joukoille toimitettava karttamateriaali oli hyvin kirjavaa käsittäen vanhoja 1920-luvulla laadittuja karttoja, uusista kartoitus- ja tiedusteluilmakuvauksista valmistettuja ajantasaisia ilmakuvakarttoja ja sotasaaliskartoista muokattuja uusia karttoja.

Tässä kirjassa kerrotaan siitä, miten eri karttalajeja sotiemme aikana valmistettiin ja millä tavalla työ tehtiin. Erityisen merkittäviksi muodostuivat venäläisiltä saadut sotasaaliskartat, varsinkin kun ne kattoivat alueita, joista suomalaisten kartat puuttuivat. Tämä aineisto oli niin tärkeä, että jatkosodan sotatoimialueilla siirryttiin käyttämään venäläistä karttakoordinaatistoa ja osin myös venäläistä kartastojärjestelmää.

Kustantaja: AtlasArt

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2015

Painos: 1

Sivumäärä: 160 sivua

Sidonta: Sidottu, kuvakannet

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9789525671346

Hinta: 22,00€

Lisää ostoskoriin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Sotahistoria Uudet, Uudet