Siikala Anna-Leena, Itämerensuomalaisten mytologia | Hinta: 12,00 €

Kuvaus:

Takakannessa hintalapun jättämä liimajälki.

Maailman munasta, sammosta, lintukodosta, sankarihahmoja synnyttävästä neitsyestä, jumalten pidoista ja Tuonen tytöstä kertovien laulujen mielikuvat ovat ikivanhoja ja kiehtovia.

Itämerensuomalaisten mytologia johdattaa lukijansa kalevalaisen runon lisäksi samanistiseen sielukäsitykseen, suomalaisten geneettiseen perimään ja muinaisten kulttuurien monimuotoiseen vuorovaikutukseen. Moni suomalainen myytti avautuu muiden muassa mordvan runouden, Obin ja Altain traditioiden tai skandinaavien vanhojen kertomusten avulla. Kalevalamittainen runous ei ollut yksin suomalaisten ja karjalaisten omaisuutta. Kalevalan aineksista lähes puolet löytyy myös virolaisesta kansanperinteestä. Lisäksi näitä lauluja lauloivat inkeriläiset ja vatjalaiset. Niistä muodostuu itämerensuomalaisten myyttien ja maailmanselitysten rihmasto.

Akateemikko Anna-Leena Siikala on koonnut merkittävän elämäntyönsä tulokset synteesiksi itämerensuomalaisten kansojen runolaulusta, samanismista ja suullisesti periytyvästä uskonnosta.

Koko: 23,5cm korkea x 17cm leveä.

Kustantaja: SKS

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2013

Painos: 1

Sivumäärä: 536 sivua

Sidonta: Sidottu, kuvakannet

Kuntoluokka: K3

ISBN: 9789522223937

Hinta: 12,00€

Lisää ostoskoriin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Kansanperinne, kansatiede Käytetyt, Käytetyt