Panella Carlo, Islamin musta kirja | Hinta: 12,00 €

Kuvaus:

Kannessa hintalappu

Sorto, fundamentalismi, terrori

Islamin musta kirja on italialaisen toimittajan ja Lähi-idän kriisien tuntijan yleiskatsaus islamilaisiin vallanpitäjiin ja uskonnollisen hallinnon monitahoisiin vaikutuksiin.

Teos kertoo islamin historiasta ja sen merkityksestä Euroopan historialle. Se valottaa Iranin vallankumousta, intifadaa eli kansanousua, Persianlahden sotia ja panttivankikriisejä. Islaminuskoisten keskinäistä valtataistelua, maltillisen puolen ja fundamentalismin ristiriitaa, selvitetään monesta eri näkökulmasta.

Vuonna 1914 kalifi Muhammad V yllytti alamaisensa jihadiin, pyhään sotaan kristittyjä vastaan. Vuonna 2001 Osama bin Laden puolestaan julisti, että Amerikan symbolit oli tuhottu ja pelko oli vallannut amerikkalaiset. Näiden päivämäärien välissä on lähes vuosisata, jonka aikana jihadismi on sanellut ja sanelee edelleen Lähi-idän politiikan tärkeät päätökset Israelin-suhteista aina valtavien öljytulojen käyttöön. Jihadismi tekee tyhjäksi poliittisen sovittelun ja lietsoo väkivaltaa myös omien keskuudessa, joten islamilainen terrorismi ei ole pelkästään länsimaisen imperialismin vastustamista.

Kustantaja: Wsoy

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2009

Painos: 1

Sivumäärä: 502 sivua

Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen

Kuntoluokka: K3

ISBN: 9789510338650

Hinta: 12,00€

Lisää ostoskoriin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Käytetyt, Uskonto Käytetyt