Kallonen Kari, Sissiluutnantti Olavi Alakulppi – Marskin ritari ja maailmanmestari | Hinta: 5,00 €

Kuvaus:

”Kovat ovat ajat,
mutta kovat ovat pojatkin.”

Sähke S/S Dothan Victorylle Olavi Alakulpin matkalla Yhdysvaltoihin

Mannerheim-ristin ritari Olavi Alakulppi voitti hiihdon MM-kultaa Zakopanessa 1939, taidoista oli hyötyä sissiluutnantin jahdatessa Lapin kyliin hyökänneitä neuvostopartisaaneja Osasto Saun riveissä. Hän yritti saada YK:n sotarikoskomissiota tutkimaan naisten ja lasten säälimätöntä murhaamista jo vuosia ennen kuin tapahtunut tunnustettiin yleisesti.

Sodan jälkeen Valtiollinen poliisi heitti sotasankarin tylysti tyrmään epäiltynä asekätkennästä. Alakulppi karkasi vartijoilta ja pakeni Ruotsiin, josta hän matkasi muiden Marttisen miesten tavoin kohti uutta tulevaisuutta Yhdysvaltoihin. Isänmaallisesta miehestä tuli kirjoissa isänmaaton. Kapteeni Olavi Alakulppi kohosi USA:n armeijassa everstiluutnantiksi, hän voitti myös maan hiihtomestaruuden ja osallistui Korean sotaan.

Sota ja maanpakolaisuus vaativat oman veronsa. Olavi Alakulpin poika Vesa kaatui Vietnamissa, Seppo menehtyi vauvana sotavuosien aikana, kolmannen poikansa Alakulppi joutui hautaamaan nimettömänä Yhdysvalloissa. Tyttärensä isä näki ensimmäisen kerran lapsen ollessa jo kolmevuotias.

Sissiluutnantti on tarina kunniakkaasta urheilijasta, josta tuli urhea sotilas olosuhteiden pakosta. Vuoden sotakirja -palkittu Kari Kallonen on kirjoittanut suomalaisista sotilaista niin Vietnamin sodassa kuin muukalaislegioonankin riveissä. Tämä on hänen yhdeksäs tietokirjansa.

Kuvaliite.

Kustantaja: Revontuli

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2013

Painos: 2

Sivumäärä: 236 sivua

Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen

Kuntoluokka: K3

ISBN: 9789525767254

Hinta: 5,00€

Lisää ostoskoriin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Käytetyt, Sotahistoria Käytetyt