Autio Sari, Suunnitelmatalous Neuvosto-Karjalassa 1928-1941 – Paikallistason rooli Neuvostoliiton teollistamisessa | Hinta: 10,00 €

Kuvaus:

Koko: 17 cm leveä x 24,5 cm korkea.

Suunnitelmatalous Neuvosto-Karjalassa 1928-1941

Sari Aution tutkimus antaa ainutlaatuisen, venäläiseen alkuperäisaineistoon perustuvan kuvan suunnitelmatalouden käytännön toteutuksesta ja vaikutuksiesta ihmisten elämään Neuvosto-Karjalassa. Autio osoittaa mikä oli paikallistason maksama hinta Neuvostoliiton teollistamisesta ja modernisaatiosta.

Lenin myönsi Suomesta paenneiden punaisten johtamalle Neuvosto-Karjalalle laajan talousautonomian tavoitteena luoda alueelle taloudellisesti kehittynyt Neuvostotasavalta. Stalinin ajama nopea teollistaminen ja maan siirtyminen suunnitelmatalouteen sitoivat Neuvosto-Karjalan toteuttamaan yleisliittolaista suunnitelmaa. Sen asema itsenäisenä toimijana lakkasi, ja suomalaisen johdon haaveet taloudellisesta kehityksestä romuttuivat kasvavien suunnitelmien ja vähäisten resurssien aiheuttamaan pulan vuoksi. Neuvosto-Karjalasta tuli 1930-luvun kuluessa osa laajaa neuvostotalouden kollektiivia, jonka ensisijainen tavoite oli Neuvostoliiton teollistaminen ja modernisoiminen. Se menetti taloudelliset toimintadellytyksensä ja suomalaiset erityispiirteensä ajautuen raaka-aineperiferiaksi, jossa potentiaalinen taloudellinen kehitys muuttui kurjistumisen kierteeksi.

Kustantaja: SKS

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2002

Painos: 1

Sivumäärä: 398 sivua

Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9517463405

Hinta: 10,00€

Lisää ostoskoriin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Karjala Uudet, Uudet