Virtanen Kirsi, Lupa olla nainen | Hinta: 9,00 €

Kuvaus:

Platonin ajoilta saakka naiseus on yhdistetty siihen, minkä järki on jättänyt taakseen. On ajateltu, että kun järki loppuu, naiseus alkaa. Filosofien lisäksi muun muassa kirkko on kunnostautunut naista alistavana instituutiona luomiskertomuksesta lähtien. Nyt on vihonviimeinen aika päivittää tiedot. Lupa olla nainen -kirjassa kerrotaan, että itse asiassa nainen oli ennen miestä. Oli, on edelleen ja tulee aina olemaan.

Naiset ja miehet ovat erilaisia, ja se on hyvä asia. Keskustelu tyttöjen ja poikien erilaisuudesta on saanut jopa naurettavia piirteitä. Tasa-arvotavoittelumme on mennyt niin pitkälle, että se on muuttunut tasapäistämiseksi, ja eniten tästä kärsivät tytöt. Jollemme pysty hyväksymään naisen ja miehen itsestäänselviä eroja, miten voimme saavuttaa todellisen tasa-arvon ja sukupuolten välisen rauhan?

Kirsi Virtanen pureutuu terävästi tämän päivän tasa-arvokeskusteluun nostamalla esiin naisten ja tyttöjen kulttuurin tärkeyden ja omaleimaisuuden. Kirjan rakenne etenee tyttöydestä vanhuuteen käsitellen muun muassa seksuaalisuutta, naiseksi kehittymistä, objektina oloa tai olemattomuutta, naisten arkea, omistajuutta, työelämää sekä yksinäisyyttä kirpeästi ja totuttuja, usein feministisiä ajatusmalleja ravistellen. Lukuisat esimerkit naisten historiasta ja arjen esineistä – kuten käsilaukusta tai rintaliiveistä – virkistävät riemastuttavaa tekstiä entisestään.

Kustantaja: Atena

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2008

Painos: P1

Sivumäärä: 192 sivua

Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9789517965224

Hinta: 9,00€

Lisää ostoskoriin

<- Takaisin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Yhteiskunta, laki, politiikka Uudet