Tiainen Marko, Panttipataljoona, Suomalaiset Tschikolan taistelussa 1942 (sarjakuva) | Hinta: 7,00 €

Kuvaus:

Marraskuu 1942 Kaukasuksella suomalainen SS-pataljoona on kärsinyt Saksan itärintamalla raskaita tappioita kesän ja syksyn taisteluissa haavoittuneina ja kaatuneina. Reilun 1000 miehen pataljoonan miehistä oli enää 150 taistelukuntoista sotilasta jäljellä. Suomesta koottiinkin täydennyskomppania pataljoonan avuksi, jermuryhmä sai hieman pilkallisen lempinimen ”Ne 200 urhoollista”.

Täydennyskomppania joutui tositoimiin jo ennen kuin se oli edes virallisesti liitetty pataljoonaan. Kaukasus-vuorten juurella Tschikolassa käytiin tarunhohtoisin suomalaisten panttipataljoonalaisten taisteluista, jossa kunnostautui varsinkin kaksi SS-vapaaehtoista, legendaariset Yrjö Pyyhtiä ja Kalevi Könönen.

Kokenut sotasarjakuvien tekijä Marko Tiainen piirtää elävästi tien, jonka suomalaiset vapaaehtoiset kulkivat. Historiankirjoituksessa usein väärinymmärretyt miehet lähtivät matkaan vakuutena Saksasta Suomeen saadulle aseavulle. Kaiken kaikkiaan 1407 suomalaisesta SS-vapaaehtoisesta jäi palaamatta 256 miestä ja 686 haavoittui.

Kustantaja: Revontuli

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2010

Painos: P1

Sivumäärä: 83 sivua

Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9789525767445

Hinta: 7,00€

Lisää ostoskoriin

<- Takaisin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Sarjakuva-albumit Uudet