Kostiainen Pasi, Suomalaiset NHL:ssä | Hinta: 7,00 €

Kuvaus:

Suomalaiskiekkoilijoille NHL on aina ollut haavekuva. Sinne on lähdetty kuin kultakuumeen ajan Amerikkaan: mainetta etsimään ja rikkauksia tavoittelemaan. Jotkut ovat iskeneet kultasuoneen, jotkut vain kirveensä kiveen. Tämä runsaasti kuvitettu hakuteos kertoo jokaisen, yli 70:n NHL:ssä pelanneen suomalaisen tarinan.

Kun Matti Hagman siirtyi vuonna 1976 Boston Bruins -joukkueeseen, hänestä tuli ensimmäinen suomalainen NHL-pelaaja. Bostonin joukkueessa käytti hänen lisäkseen kypärää vain kaksi pelaajaa. Tappeluita oli paljon, otteluissa nyrkit heiluivat tiuhempaan kuin maaliverkot.

Sen jälkeen pelityyli NHL:ssä on muuttunut, ja eurooppalaisista on tullut monien joukkueiden tärkeimpiä pelaajia. 1990-luvulla kaikki lajia seuranneet tuntevat Teemu Selänteen, Jere Lehtisen, Saku Koivun ja Teppo Nummisen. Nykyisin maailman parhaassa jääkiekkosarjassa kypärät ovat pakollisia ja tappelut ovat vähentyneet.

Monelle kiekkoilijalle NHL-pelipaikka jää kaukaiseksi haaveeksi, sillä aina eivät kaikki huippupelaajatkaan osu oikeaan paikkaan. Suomalaiset NHL:ssä kertoo myös taitavien pelaajien epäonnistuneista yrityksistä valloittaa pelipaikka.

Kokoluokka yli 25 cm. Kuvaliite

Kustantaja: Wsoy

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2000

Painos: P1

Sivumäärä: 219 sivua

Sidonta: Sidottu, kuvakannet

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9789510236321

Hinta: 7,00€

Lisää ostoskoriin

<- Takaisin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Urheilu Uudet