Haskins James Benson Kathleen, Nat King Cole | Hinta: 6,00 €

Kuvaus:

Värikäs kuvaus suositun muusikon uran eri vaiheista.

Nat King Cole (1919-65) oli jazzin historian suosituimpia laulajia ja pianisteja niin USA:ssa kuin Euroopassakin. Hänen suosituimpia laulujaan ovat ”Mona Lisa”, ”Too Young”, ”Nature Boy”, ”Route 66” ja ”Unforgettable”. Colen ura alkoi pianistina 1930-luvulla, ja vuosikymmenen lopulla hän kokosi oman trion. Hän alkoi myös laulaa, ja hänen samettinen äänensä saavutti valkoisenkin yleisön jakamattoman huomion.

1950-luvulla Cole siirtyi kaupallisemmille linjoille ja hänen levynsä kohosivat myyntitilastojen kärkeen Atlantin molemmin puolin. Cole kuoli uransa huipulla 1965, mutta hänen musiikkinsa jäi elämään eikä hänen suosionsa hiipumisesta ole merkkiäkään 2000-luvulle siirryttäessä.

Urallaan Cole joutui kokemaan nöyryyttävää syrjintäää ihonvärinsä vuoksi, mutta hän oli ensimmäinen musta artisti, joka sai oman TV-show’n. Kirjassa käydään lävitse Colen ura köyhän alabamalaisen pastorin pojasta Chicagon kautta Beverly Hillsiin, josta valkoiset naapurit yrittivät häätää hänet rotunsa tähden. Kirjan tekijät ovat haastatelleet Colen perhettä, muusikkotovereita ja lähipiiriä ja saaneet aikaan värikkään kirjan suositun muusikon uran eri vaiheista.

Kirjan lopussa on kattava diskografia.

Kuvaliite.

Kustantaja: Art House

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2001

Painos: P1

Sivumäärä: 199 sivua

Sidonta: Sidottu kansipaperein

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9789518842975

Hinta: 6,00€

Lisää ostoskoriin

<- Takaisin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Elämäkerrat, muistelmat, henkilöhistoria Uudet