Porvali Seppo, Kari, Tasavallan hovinarri | Hinta: 6,00 €

Kuvaus:

Pilapiirtäjä, professori Kari Yrjänä Suomalainen (1920-1999) oli legenda jo eläessään. Hän syntyi erittäin taiteelliseen sukuun ja piirsi jo koulupoikana tasakylkisten kolmioiden sijasta koepaperiin opettajan karikatyyrin.

Kari osallistui jatkosotaan, ensin tykistön tulenjohtueessa, sitten TK-miehenä. Vahva isänmaallisuus kulki mukana koko elämän, vaikka se monen muun kohdalla unohtui itätuulen puhureissa.

Vaikka Kari ei pärjännyt koulussa (tai ei viitsinyt), hänestä kasvoi yleisnero, joka loi uransa ennen kaikkea Helsingin Sanomien poliittisena pilapiirtäjä vuosina 1951-1991. Piirtämistä Kari ei sen jälkeenkään jättänyt, ei myöskään vankkoja mielipiteitään.

Ilman kunnon hovinarria keisari voi pöyhistyä jumalaksi ja hovimiehet unohtavat olevansa narreja, kirjoitti aikoinaan akateemikko Matti Kuusi Karista. Kari oli se henkilö, joka piirsi kuten kansa ajatteli ja laittoi poliitikot heille kuuluvaan asemaan.

Millainen oli Kari Suomalainen ihmisenä, aviomiehenä ja isänä? Toimittaja ja kirjailija Seppo Porvali kuvaa rehellisessä dokumenttiteoksessaan tuntemansa Karin elämänkaarta unohtamatta hetkeksikään Suomalaisen vahvinta asetta – huumoria.

Kustantaja: Revontuli

Kieli: Suomi

Painovuosi: 1999

Painos: P1

Sivumäärä: 208 sivua

Sidonta: Sidottu, kuvakannet

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9789525170108

Hinta: 6,00€

Lisää ostoskoriin

<- Takaisin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Elämäkerrat, muistelmat, henkilöhistoria Uudet