Rinne Teemu, Kuvat kertovat – Palmu, murharyhmä | Hinta: 10,00 €

Kuvaus:

Kuvat kertovat on kuva-arvoitus. Tarina alkaa vanhan komisarion hautajaisista, ja hautausmaalle se myös päättyy. Matkalla opimme tuntemaan kuka on Palmu, murharyhmä.

Tarinaan liittyy joukko henkilöitä, joukko epähenkilöitä. 1980-luvulle sijoittuva tapahtumavyyhti tempaa mukaansa, nokkelasti rakennettu juonenkäsittely ja ihmisten sielunmaisemaa kuvaava ote ovat sopivasti sekä nostalgisia että tuoreita. Tarinan henkilöt limittyvät yhteen ja erikseen. Varsinkin naiset, jotka muuttavat muotoaan. Oivallus syntyy parista valokuvasta, kissasta ja sattumasta.

Ärähtelevän, karun oloisen Johan Mikael Palmun looginen mietiskely vie hänet rikoksentekijän ajatusmaailmaan. Ratkaisu löytyy ja siihen löytyy myös syy. Lähimmät työkaverit yrittävät parhaansa mukaan pysyä hänen ajatus- ja päättelykykynsä kannoilla, joskus onnistuen, joskus hämmästellen. Hyvä henki lähipiirin kanssa on Palmulle myös rentouttavaa, kyllä he osaavat irrotellakin. Palmu, Hirvi ja Närhi muodostavat komediallisen kolmikon, ja kyllä he osaavat irrotellakin.

Mutta se lopullinen syyllinen löytyy syvällisen painiskelun tuloksena. Tai sikarin rauhoittamalla mielialalla, yksin. Sedältä peritty knalli päässä ja keppi kädessä.

Kirjailija Teemu Rinne kuuluu tunnettuun Rinteen teatterisukuun. Hänen isosetänsä Joel Rinne teki Mika Waltarin luomasta Komisario Palmun hahmosta unohtumattoman tulkinnan valkokankaalle. Teemu Rinne esiintyi myös itse viimeisessä filmatisoinnissa.

Kustantaja: Revontuli

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2003

Painos: P1

Sivumäärä: 217 sivua

Sidonta: Sidottu, kuvakannet

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9789525170351

Hinta: 10,00€

Lisää ostoskoriin

<- Takaisin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Dekkarit (kotim.) Uudet