Lappalainen Matti, Hannes Ignatius – Mannerheimin harmaa eminenssi | Hinta: 14,00 €

Kuvaus:

Hannes Ignatius (1871–1941) oli vanhan Suomen sotaväen rakuunaupseeri, joka sortovuosien aikana omistautui itsenäisen Suomen toteuttamiselle. Vannomalleen Hannibalin valalle uskollisena hän kulki rohkeasti tietään aikana, jolloin monet kumarsivat Pietariin.

Matti Lappalainen kuvaa perusteellisesti Hannes Ignatiuksen aktivistikautta ja sitä seurannutta Sotilaskomitean puheenjohtajuutta. Vuonna 1918 Ignatiuksesta tuli Mannerheimin lähin mies, jonka valmistelutyön pohjalta Mannerheim pystyi tehokkaasti toimimaan itsenäisyyden turvaamiseksi. Päämäärätietoisen, rohkean ja kaukokatseisen Sota-Hanneksen merkitys oli Mannerheim-hahmon muotoutumisessa niin suuri, että kirjoittaja Matti Lappalainen nimittää Ignatiusta oikeutetusti legendan luojaksi.

Toimittuaan kansannousun valmistelijana ja vapaussodan päämajoitusmestarina Hannes Ignatius kunnostautui suomalaisen sotilasopetustoiminnan ja sotatieteellisen tutkimuksen isänä. Hän sovelsi suvun perintönä saatua kirjallista ilmaisukykyään menestyksellisesti sekä kamppailussa sortovaltaa vastaan että 1920- ja 1930-lukujen kuohuvissa oloissa.

Kustantaja: Wsoy

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2005

Painos: P1

Sivumäärä: 507 sivua

Sidonta: Sidottu kansipaperein

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9789510286562

Hinta: 14,00€

Lisää ostoskoriin

<- Takaisin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Sotahistoria Uudet