Guo Xiaolu, Pieni punainen sanakirja rakastavaisille | Hinta: 10,00 €

Kuvaus:

Xiaolu Guon esikoisromaani on kirjoitettu väärin. Aikamuodot ovat väärin, kielioppi päin honkia, sanat hukassa. Kaksi maailmaa ja kulttuuria, eurooppalainen ja kiinalainen, törmäävät toisiinsa, ja siitä syntyy erinomaisen hauska romaani, joka luotaa syvältä niin kulttuurieroja kuin rakkauttakin.

Kiinalainen Z.saapuu Lontooseen ja alkaa opetella kieltä vanhempiensa vaatimuksesta. Ymmärtääkseen kieltä paremmin hän täyttää pientä sanakirjaansa kirjoittaen kustakin hämmennystä ja ihmetystä herättävästä sanasta yhden luvun, jossa hän itse on päähenkilönä. Kun Z. tapaa miehen, joka sanoo ”tervetuloa kotiini”, Z. ottaa kohteliaisuuden kirjaimellisesti ja muuttaa miehen asuntoon.

Pieni punainen sanakirja rakastavaisille on intensiivinen ja romanttinen tarina kahdesta rakastavaisesta, joilla ei ole yhteistä kieltä ja joiden suhteella ei ole ennakko-oletuksia, sääntöjä tai rajoituksia. Samalla kun Z saa kielen rakkauden avulla, rakkaus-sanalle löytyy hämäriäkin merkityksiä, joita ei ole kirjoitettu Z:n suppeaan sanakirjaan.

Xiaolu Guo syntyi vuonna 1973 eteläkiinalaisessa kalastajakylässä. Hän on opiskellut elokuvan tekemistä Pekingissä ja työskennellyt sekä käsikirjoittajana, kirjailijana että ohjaajana. Vuonna 2002 Xiaolu muutti Lontooseen ja alkoi kirjoittaa päiväkirjaansa englanniksi, mistä syntyi tämä kirja. Romaani oli vuonna 2007 Orange Prize Shortlist -ehdokas. Kirjaa käännetään parhaillaan 11 kielelle.

Kustantaja: Atena

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2008

Painos: P1

Sivumäärä: 358 sivua

Sidonta: Sidottu kansipaperein

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9789517965118

Hinta: 10,00€

Lisää ostoskoriin

<- Takaisin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Kaunokirjallisuus (ulkom.) Uudet