Rinaldi Nicholas, Maltan jukeboksikuningatar | Hinta: 5,00 €

Kuvaus:

Haikeankaunis romaani riehakkaasta elämänjanosta ja rakkaudesta keskellä sodan mielettömyyttä.

Brooklynilainen Rocco Rave joutuu radiosähköttäjäksi Maltalle keväällä 1942. Hän kohtaa jukebokseja myyvän kauniin Melitan. Nuorten välille syttyy kiihkeä rakkaus ankarien pommitusten runtelemalla Välimeren saarella.

Rocco Rave oli käytettyjen autojen myyjä Brooklynistä, kun hän värväytyi armeijaan. Rocco joutuu amerikkalaisjoukkueen radiosähköttäjäksi Maltalle.
On vuosi 1942 ja huhtikuu, saksalaiset ja italialaiset pommittavat Maltaa öin ja päivin. Ruoan ja kaikenlaisten tavaroiden saanti briteille kuuluvalle saarelle on satunnaista, sillä suurin osa kuljetuksista päätyy Välimeren pohjaan vihollisen hyökkäyksissä.
Kaiken hävityksen keskellä elämä jatkuu. Sitkeät maltalaiset ilmestyvät pommitusten jälkeen kaduille ja talojen raunioille keräämään talteen kaiken mahdollisen, minkä voi syödä, käyttää tai polttaa. Kapakoissa ja ilotaloissa juodaan, tanssitaan, juhlitaan ja nautitaan. Tarinan kirjavaan ihmisjoukkoon kuuluu maltalaisia, saarelle sodan jalkoihin jääneitä ulkomaalaisia, brittiläisiä ja amerikkalaisia sotilaita. Mukana on rehtejä puurtajia, mutta myös sotaa ja asemaansa röyhkeästi hyödyntäviä kaupankävijöitä.
Rocco Raven ehtii asua muutaman päivän majapaikassaan ilotalossa, kun talo saa osuman. Kulkiessaan pitkin Vallettan tuhoutuneita katuja Rocco tapaa kauniin tytön. Melita myy, huoltaa ja korjaa jukebokseja, joita hänen serkkunsa valmistaa lasinsirpaleista, puu- ja metalliromusta. Nuoret rakastuvat- ja näyttää jo siltä, että Rocco olisi löytänyt tarkoituksen elämälleen.

Kustantaja: Wsoy

Kieli: Suomi

Painovuosi: 2000

Painos: P1

Sivumäärä: 432 sivua

Sidonta: Sidottu kansipaperein

Kuntoluokka: K5

ISBN: 9789510246825

Hinta: 5,00€

Lisää ostoskoriin

<- Takaisin

Avainsanat: ,
Kategoriat: Kaunokirjallisuus (ulkom.) Uudet